Home » Vesti » Obaveštenja » AMERIČKI SAN SRPSKOG ŽANDARMA

AMERIČKI SAN SRPSKOG ŽANDARMA

Izvor Blic

Beograd, 19.mart 2018.godine.Kako piše Blic u jučerašnjem izdanju AMERIČKI SAN SRPSKOG ŽANDARMA” ili “jednom policajac uvek policajac”

https://www.blic.rs/vesti/beograd/americki-san-srpskog-zandarma-aleksandar-je-bio-ranjavan-na-demonstracijama-u/tx9qd0p

U članku koji je objavio Blic, potvrđeno je ono našta ukazuje Novi policijsko sindikalni savez, tj. da sve više policajaca u potrazi za boljim uslovima rada odlazi iz MUP-a.Da oni ne beže od posla i poziva kome su posvetili svoj život, već samo traže bolje uslove života i rada dokazuje i priča o bivšem radniku MUP-a Republike Srbije Aleksandru Mošiću (43), Mladenovčanin zaposlen sada u policijskoj stanici u Šarlotu u Severnoj Karolini.

Aleksandar Mošić proglašen je za policajca meseca u Šarlotu u Severnoj Karolini. Priznanje mu je pripalo, navodi se u TV prilogu koji je o njemu napravila televizija „Foks 46“, zbog njegove posvećenosti poslu i neverovatnih 13 hapšenja u 14 dana! Mošić je nekadašnji pripadnik srpske žandarmerije, u Ameriku je otišao, kaže, da bi porodici obezbedio bolji život. Otac je dvojice sinova.

– Poželim često da su neke od mojih bivših kolega kraj mene. E, to bi bilo 130 hapšenja za 14 dana. Nemam nameru da se vratim u Srbiju, 36 godina sam živeo kao podstanar, a ovde sam kupio kuću za dve godine. Sa mnom su moji najbliži. Želim da moja deca sutra imaju mogućnost da budu i rade šta žele – priča za „Blic“ Mošić.

Došao sam u Ameriku i nisam zeleo da se zadovoljim time da, ne potcenjujuci one koji rade ove poslove, konobarišem ili radim na građevini. To sam mogao i u Srbiji – kaže o tome kako se zaposlio u jednoj od najvećih američkih državnih službi.

Još jedna priča koja treba da podseti  da se moraju poboljšati uslovi rada policiji, da se moraju rešiti stambena pitanja kao i sve ono našta smo ranije ukazivali, kako nebismo u skoroj budućnosti ostali bez stručnih i poštenih radnika.Kolega Mošić je primer kako smo ovde odškolovali i proizveli kvalitetnog profesionalca ali na žalost on sada svoje znanje koristi u drugoj državi.

 

Novi policijsko sindikalni savez!

 

x

Check Also

Policiju čeka novo povećanje plate, ovaj put 9%

             Beograd, 08.novembar 2018.godine. Zaposleni u javnom sektoru sledeće godine ...