Home » Vesti » Obaveštenja » Diktatura u policiji se nastavlja. Predsednik sindikata Momčilo Vidojević dobio otkaz

Diktatura u policiji se nastavlja. Predsednik sindikata Momčilo Vidojević dobio otkaz

              Beograd, 01.oktobar 2017.godine. Ono što je sada već svima u Sbiji jasno, trenutna politička garnitura u policiji, ne birajući sredstva i ne poštujući pravo i pravdu, nastavlja diktaturu i vrši otvoreni progon svakoga ko misli ili kaže suprotno. Ovaj put na meti ministra Stefanovića i njegovih političkih saradnika kao i nižih po funkciji, političkih poslušnika, našao se predsednik Novog policijsko sindikalnog saveza Momčilo Vidojević.

                Vidojević je dobio rešenje o prestanku radnog odnosa iako je očigledno da ni jedan valjan i u Zakonu utemeljen osnov ne postoji za donošenje ovakvog rešenja. Vidojević je REŠENJE O PRESTANKU RADNOG ODNOSA I DEO DOKAZA javno objavio na svojoj fejsbuk stranici

Kako je pre samo nekoliko dana, gostujući u emisiji „Jutro na N1“ na televiziji N1, najavio predsednik Novog policijsko sindikalnog saveza Momčilo Vidojević da mu je spremljeno rešenje o prestanku radnog odnosa i da po informacijama kojim raspolaže, politički vrh MUP-a u dogovoru sa tužilaštvom spremaju mu hapšenje, već sledeći dan Vidojeviću je uručeno rešenje o PRESTANKU RADNOG ODNOSA.

Istovremeno sa uručivanjem rešenja o prestanku radnog odnosa Vidojević je dobio poziv da se sasluša u svojstvu osumnjičenog zbog navodno ZLOUPOTREBE SLUŽBENOG POLOŽAJA  u odeljenje UKP u Beogradu u SIV1, sasvim neuobičajeno jer po mesnoj nadležnosti, ako postoje elementi bilo kog krivičnog dela treba da postupi tužilaštvo u Novom Pazaru gde Vidojević i živi.

Da li će se i u ovom slučaju obistiniti najave Vidojevića da će posle i tog montiranog procesa biti lišen slobode ostaje da vidimo već u četvrtak, SIMBOLIČNO 05.OKTOBRA 2017.GODINE sa početkom u 11.oo časova. U ovom postupku Vidojeviću se javio veliki broj advokata koji su ponudili besplatno pružanje pravne pomoći kao i veliki broj predstavnika medija da prisustvuju saslušanju Vidojevića i da sve to prenesu građanima Republike Srbije.

Kao glavni razlog za donošenje ovakvog rešenja i pretnji koje mu se upućuju, Vidojević navodi to što je u ime sindikalne organizacije uputio dopis kabinetu ministra sa pitanjima u vezi nabavke vozila „Škoda“. Tada je Vidojević istakao da prema informacijama sa kojima raspolaže kupljeno je i pripremljeno za podelu ukupno 780 vozila međutim podeljeno je 710 vozila što dovodi u sumnju i postavlja se pitanje „gde je nestalo 70 vozila“?

Takođe, Vidojević je izneo i to da njegov progon traje od trenutka kada je izveo protest i javno se suprostavio uručivanju rešenja za oko 1.500 policajaca pod izgovorom premeštanja u nepostojeći „SEKTOR ZA ANALIZU RIZIKA“ što je bilo samo drugi naziv za prestanak radnog odnosa. Od tada traje otvoren progon Vidojevića.

Koliko će Vidojevića koštati iskrena sindikalna borba za prava radnika i neposlušnost prema političkoj eliti na čelu sa ministrom Stefanovićem koja je kao nikada do sada politizovala policiju i MUP u celini, ostaje da vidimo. Ono što je očigledno je to da „Vidojević mnogo zna“ i da neželi da podlegne političkim manipulacijama na štetu radnika, kao što je slučaj sa nekim sindikalcima.

U međuvremenu Vidojeviću stiže sa svih strana podrška, kako od kolega tako i od velikog broja građana i bivših kolega u među kojima prednjači Vladimir Savić, policajac koji je pod pritiskom napustio policiju i otisnuo se u beli svet.

Podrška je počela da stiže i od pojedinih sindikata. Tako, pored podrške koju svo vreme ima od predsednika sindikata „Sloga“ Željka Veselinovića i same sindikalne organizacije, stigla je otvorena podrška i od strane Policijskog sindikata Srbije-PSS i predsednika Veljka Mijailovića. Podršku koju je Vidojeviću uputio Mijailović pogledajte ovde.

Novi policijsko sindikalni savez!

x

Check Also

Policiju čeka novo povećanje plate, ovaj put 9%

             Beograd, 08.novembar 2018.godine. Zaposleni u javnom sektoru sledeće godine ...