Home » Vesti » Obaveštenja » Evo nama drage nam „desetke“…

Evo nama drage nam „desetke“…

Beograd, 02.decembar 2017.godine. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će zaposleni u bezbednosnom sektoru, pored povećanja plate za 10%, do kraja godine dobiti i jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 10.000,oo dinara.

Vučić je još najavio i izgradnju 30.000 stanova za zaposlene u bezbednosnom sektoru kako bi u naredne tri godine rešili stambeno pitanje po najpovoljnijim uslovima.

            Kako je preneo RTS u tekstu „Vučić: Nikome ne pretimo, potrebna nam je jaka vojska“, predsednik Srbije je nakon primanja izveštaja ministra odbrane i načelnika Generalštaba VS o stanju u Vojsci Srbije, kazao je da je pre svega problem nizak standard profesionalnih pripadnika Vojske.

„Na tome radimo i vidimo poboljšanje. Povećanje od deset odsto nije dovoljno, ali bolje nego što je bilo. Dogovorili smo sa Vladom da pre kraja godine svim profesionalnim pripadnicima VS, zaposlenima u sektoru bezbednosti, a to su policija i BIA, bude isplaćen bonus od 10.000 dinara, ali da ćemo iz godine u godinu povećavati primanja, a od njih tražiti ozbiljnost i odgovornost“, naglasio je Vučić.

Podsećanja radi, od velikog broja sindikata u policiji i vojsci samo su Policijski sindikat Srbije-PSS i Vojni sindikat Srbije-VSS javno i u više navrata tražili poboljšanje materijalnog statusa zaposlenih u bezbednosnom sektoru a takođe u sklopu svojih aktivnosti izveli su nekoliko protesta u kako bi ukazali Vladi R Srbije i građanima na veoma loš materijalni status vojnika i policajaca.

 

Vaš Novi policijsko sindikalni savez!!!

x

Check Also

Policiju čeka novo povećanje plate, ovaj put 9%

             Beograd, 08.novembar 2018.godine. Zaposleni u javnom sektoru sledeće godine ...