Home » Vesti » Obaveštenja » Krijerno napredovanje u policiji…???

Krijerno napredovanje u policiji…???

Beograd, 18.februar 2017.godine. Vlada Srbije usvojila je Uredbu o karijernom napredovanju policijskih službenika koja će doprineti profesionalizaciji pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova i jačanju integriteta policije.Uredba koja je usvojena prošle nedelje, kroz jasno definisan transparentan postupak propisuje uslove karijernog razvoja i napredovanja policijskih službenika, navodi se u saopštenju MUP-a Srbije. Ono što je suštinska promena, u odnosu na prethodni model napredovanja, je jasno i transparentno definisanje procedura koje su  jednake za sve zaposlene.

Glavna novina koju uvodi ovaj akt je da efektivni radni staž nije jedini uslov za napredovanje u neposredno viši čin ili zvanje, već je neophodno da kandidat ispuni i druge uslove u vezi sa odgovarajućim stepenom obrazovanja, uspešno završenom obukom za čin ili zvanje, odnosno položenim ispitom za nivo rukovođenja, godinama provedenim u prethodnom činu ili zvanju, i prosečnom trogodišnjom ocenom koja ne može biti niža od “ističe se – 4”, navodi se u saopštenju.

Jedna od bitnijih novina, takođe je, da  prevremeno i vanredno unapređenje ne postoji, napominje se u saopštenju, a vreme provedeno u činu ili zvanju sa nižim stepenom obrazovanja se ne računa za napredovanje prilikom premeštaja na radno mesto sa višim stepenom obrazovanja. U slučaju promene radnog mesta, usvojeni model napredovanja podrazumeva sprovodjenje internog konkursa u skladu sa aktima donetim u ovoj oblasti.

Uredba o karijernom razvoju policijskih službenika primenjivaće se od 1. septembra ove godine, zbog priprema koje će Ministarstvo unutrašnjih poslova preduzimati u cilju usklađivanja Uredbe i novog akta o unutrašnjem uređenju i sistematizaciji radnih mesta, navodi se u saopštenju.

Uredbu o karijernom razvoju policijskih službenika preuzmite i pogledajte ovde…

Vaš Novi policijsko sindikalni savez!

x

Check Also

Policiju čeka novo povećanje plate, ovaj put 9%

             Beograd, 08.novembar 2018.godine. Zaposleni u javnom sektoru sledeće godine ...