Home » Vesti » NPSS Istraživanje » Ministar održao predavanje predstavnicima sindikata, PSS ne odustaje od protesta

Ministar održao predavanje predstavnicima sindikata, PSS ne odustaje od protesta

Beograd, 07.decembar 2016.godine. U toku jučerašnjeg i današnjeg dana ministar policije dr Nebojša Stefanović održao je odvojene sastanke sa predstavnicima dva reprezentativna sindikata, sa Policijskim sindikatom Srbije-PSS i Nezavisnim sindikatom policije-NSP.

I dok Nezavisni sindikat policije opširno i zadovoljno prenosi utiske sa sastanka uz obrazloženje da je dogovoreno rešavanje niza problema od interesa zaposlenih, na zvaničnom sajtu MUP stoji izveštaj u kome se vidi da je ministar dr Nebojša Stefanović gotovo održao predavanje predstavnicima i jednog i drugog reprezentativnog sindikata i izneo stavove da Vlada R Srbije i MUP zaposlenima neće dozvoliti izdatke veće od planiranih pa tako ni obećanu novčanu pomoć od 20.000 dinara.

Policijski sindikat Srbije nije zadovoljan održanim sastankom i pregovorima i najavio da ne odustaju od održavanja najavljenog protesta.

Protest je zakazan za nedelju 11.12.2016.godine sa početkom u 11.59 časova ispred zgrade Vlade R Srbije u Beogradu.

Kako su iz ovog sindikata već prethodno najavili, Policijski sindikat Srbije je zakazao novi protest za 11.12.2016.godine zajedno sa Vojnim sindikatom Srbije sa zahtevima:

  • isplate obećane solidarne pomoći u visini od 20.000,00 dinara,
  • obećano povećanje dnevnica za operativni sastav policije,
  • zimska uniforma,
  • civilna odeća za UKP i OKP,
  • depeša o zabrani nagrađivanja,
  • čl.47 PKU za državne organe,
  • zaštita ranjenih i povređenih kolega na Kosovu i Metohiji itd.

Da Vas podsetimo, podršku Vojnom sindikatu Srbije prilikom održavanja protesta  pružili su brojni sindikati iz MUP, između ostalih i Sindikat srpske policije, Sindikat ujedinjene policije i mnogi drugi. Koliko će sindikata iz MUP pružiti podršku PSS-u u održavanju najavljenog protesta ostaje da vidimo u danima pred nama.

Novi policijsko sindikalni savez!

 

x

Check Also

Policijski sindikat Srbije-PSS održao protest

Beograd, 11.decembar 2016.godine. Danas je u Beogradu, ispred zgrade Vlade R Srbije u minut  do ...