Home » Vesti » Obaveštenja » Napad na policajca u Prokuplju

Napad na policajca u Prokuplju

Izvor Blic

Beograd, 24.mart 2018.godineNapad u Prokuplju metalnim kljucem policajcu slomio lobanju

https://www.blic.rs/vesti/hronika/napad-u-prokuplju-metalnim-kljucem-policajcu-slomio-lobanju/xnykn2c

U članku koji je objavio Blic, navodi se da se napad dogodio ispred jednog lokala u Zitoradji.Policajc Nikola I. (32) tesko je povredjen kada ga je napadac udario metalnim kljucem za tockove  i tom prilikom zadobio je teske povrede glave.

– Pacijent se nalazi na odeljenju neurohirgije, zadobio je tešku povredu glave, ali nije operisan. Prati se njegovo stanje i u ovom trenutku on nije životno ugrožen. To su  trenutne prognoze, kažu za “Blic” u Kliničkom centru Niš.

Novi policijsko sindiklani savez osudjuje svaki vid nasilja prema sluzbenim licima, uvek smo ukazivali na nedovoljno ostru  kaznenu politiku prema pociniocima ovih krivicnih dela kao i da se u velikom slucaju radi o povratnicima.Potrebno je izvrsiti izmene u zakono kako bi se ovakvi napadi konacno zaustavili i adekvatno kaznjavali.

Policajci su stalno na meti zbog specificnosti poslova koje obavljaju, napadaci cesto koriste situacije kada je policajac van duznosti i tada iste napadaju, znajuci dace blaze biti kaznjeni.I u ZKP-u mora stojati klauzula da je policajac 24 sata na duznosti, da se svaki napad mora tretirati kao napad na ovlasceno sluzbeno lice i najstroze se kazniti.Samo tako mozemo ocekivati da se stopa napada na policijske sluzbenike smanji i svede na minimum kao i u drugim Evropskim zemljama.

 

                              Novi policijsko sindikalni savez!

 

x

Check Also

Policiju čeka novo povećanje plate, ovaj put 9%

             Beograd, 08.novembar 2018.godine. Zaposleni u javnom sektoru sledeće godine ...