Home » Vesti » NPSS Istraživanje » Ovo je policajac koji je pod pritiskom napustio MUP!!!

Ovo je policajac koji je pod pritiskom napustio MUP!!!

         Beograd, 22.septembar 2017.godine. Pre samo 6 meseci, u tekstu pod naslovom „Napustiti ili ostati i prihvatiti ponižavanja- pitanje u glavi pojedinih policajaca!!!??„, Novi policijsko sindikalni savez istraživao je razloge zbog kojih časni, pošteni, dobro obučeni i u uniformu „zaljubljeni“ policajci napuštaju službu bez jasne vizije i bez obezbeđenih uslova za dalji život sebe i svoje porodice.

U navedenom tekstu, glavni junak je bivši policijski službenik Vladimir Savić, policajac koji je imao nebrojeno rešenih krivičnih dela i hapšenja najvećih kriminalaca prestonice, inače diplomirani trener borilačkih veština.

Zbog objavljenog teksta, neki navodni CIK, na svojoj internet stranici, jezikom jedne državne sekretarke, pokušao je da stavi na stub srama i Vladimira Savića i Novi policijsko sindikalni savez i predsednika Momčila Vidojevića. Na svu sreću ne samo da joj nije uspelo već su na sebe navukli gnev i podsmeh celokupne javnosti.

Vladimir Savić, u duši večiti policajac, trenutno zarađuje hleb sa 9 kora u dalekoj Malti ali nastavlja da dokazuje javnosti u Srbiji da u duši i dalje nosi plavu policijsku uniformu a u „malom prstu“ sve veštine policijskog posla.

Pre samo nekoliko dana dnevni list „kurir“ je objavio analizu ubistva pevačice Krsmanović odnosno propuste prilikom vršenja uviđaja. U tekstu Savić još jednom dokazuje svoje vrhunsko poznavanje policijske profesije. Nažalost, političku elitu koja pokušava policiju da u potpunosti stavi pod svoju kontrolu to ne interesuje. Šta više, očigledno je da su veoma zadovoljni svakim odlaskom časnog, poštenog i školovanog policajca koji ima svoje „JA“. Tekst pogledajte ovde.

Savić je još jedan dokaz u nizu da časni i pošteni profesionalci ni po cenu napuštanja nežele da budu poltroni i poslušnici političkih „udomljenika“ koji su našli svoje političko uhlebljenje u policiji i kojima je cilj lični interes a ne interes građana i policijske profesije.

Novi policijsko sindikalni savez očekuje da nećemo dugo čekati kada će doći vreme da se profesija istinski odvoji od politike i da kvalitetni i časni profesionalci zauzmu svoje mesto u uniformi a mnogi poput Savića da ponovo obuku uniformu i privode lopove i kriminalce.

x

Check Also

Policiju čeka novo povećanje plate, ovaj put 9%

             Beograd, 08.novembar 2018.godine. Zaposleni u javnom sektoru sledeće godine ...