Home » Vesti » Obaveštenja » Podrška kolegama iz PSS i VSS u organizaciji protesta

Podrška kolegama iz PSS i VSS u organizaciji protesta

Beograd, 09. februar 2017.godine.Novi policijsko sindikalni savez uputio je pismo podrške Policijskom sindikatu Srbije i Vojnom sindikatu Srbije i pozvao sve zaposlene i građane R Srbije da svojim pritustvom protestu koji je zakazan za 11.02.2017.godine u Beogradu iskažu nezadovoljstvo odnosom pojedinih struktura u državi prema policijskim službenicima i vojnicima kao stubu bezbednosti građana i Republike Srbije u celini.

Pismo podrške prenosimo u celini:

„POLICIJSKI SINDIKAT SRBIJE

VOJNI SINDIKAT SRBIJE

 Poštovane koleginice i kolege,

Novi policijsko sindikalni Savez, podržava protest koji organizujete i pruža Vam punu podršku u iskrenoj sindikalnoj borbi za bolji status u društvu i uslove rada zaposlenih u policiji i vojsci Srbije.

Pozivamo sve zaposlene u MUP R Srbije a posebno policijske službenike i vojnike bez obzira na sindikalnu pripadnost kao i građane,  da svojim prisustvom protestu koji ste zakazali za dan 11.02.2016.godine u Beogradu, daju doprinos očuvanju bezbednosti svih građana i iskažu nezadovoljstvo odnosom pojedinih struktura u državi, prema policajcima i vojnicima kao stubu bezbednosti građana i Republike Srbije u celini.

Ovakav ponižavajući odnos pojedinih struktura u državi prema policijskim službenicima i vojnicima je ne samo opasnost po živote policajaca i njihovih porodica već je i opasno kockanje sa bezbednošću građana i Republike Srbije u celini.

Svi zaposleni u MUP a posebno policijski službenici i vojnici, svojim prisustvom protestu pokazaće da su svesni da teret rešavanja svojih problema moraju da preuzmu na sebe jer ako se sami ne borimo i izborimo niko se drugi neće boriti da reši naše probleme.

Predsednicima sindikata, organizatora skupa, iskreno želimo da istraju i hrabro podnesu sve montirane afere koje im se iznose u javnost te da budete prvi koji će istrajati i preseći sada već uhodani scenario za „odstrel“ poslodavcu neposlušnih i iskrenih sindikalnih boraca kao što su već uradili sa nekoliko sindikata u policiji i samim tim obespravili sindikalnu borbu primenom „diktature nad pravdom i pravom“ od strane tih kvazisindikalaca.“

Pored Novog policijsko sindikalnog saveza podršku PSS i VSS pružili su Centar za zastitu korisnika bankarskih usluga, Nezavisni sindikat prosvetnih radnika Vojvodine, Sindikalna organizacija Zastava oruzje i Udruzenje sindikata penzionera Srbije.

Nažalost, ni jedan drugi sindikat iz policije nije pružio podršku protestu i sindikalnoj borbi za bolji status policije. Očigledno da je njima a moguće i njihovim članovima sve dobro.

x

Check Also

Policiju čeka novo povećanje plate, ovaj put 9%

             Beograd, 08.novembar 2018.godine. Zaposleni u javnom sektoru sledeće godine ...