Home » Vesti » Obaveštenja » Podrška PSS-u i VSS-u u organizaciji protesta

Podrška PSS-u i VSS-u u organizaciji protesta

Beograd, 05.oktobar 2017.godine. Za 07.10.2017.godine u Beogradu Policijski sindikat Srbije i Vijni sindikat Srbije zakazali su protest.

Novi policijsko sindikalni savez uputio je pismo podrške organizatorima protesta.

Pismo podrške prenosimo u celini koje možete preuzeti ovde

            POLICIJSKI SINDIKAT SRBIJE

            VOJNI SINDIKAT SRBIJE

Poštovane koleginice i kolege,

 Novi policijsko sindikalni Savez, podržava protest koji organizujete i pruža Vam punu podrškuu iskrenoj sindikalnoj borbi za bolji status u društvu i uslove rada zaposlenih u policiji i vojsci Srbije.

 Pozivamo sve zaposlene u MUP R Srbije a posebno policijske službenike i vojnike bez obzira na sindikalnu pripadnost kao i građane,  da svojim prisustvom protestu koji ste zakazali za dan 07.10.2017.godine u Beogradu,daju doprinos očuvanju bezbednosti svih građana i iskažu nezadovoljstvo odnosom pojedinih struktura u državi, prema policajcima i vojnicima kao stubu bezbednosti građanai Republike Srbije u celini. 

Ovakav ponižavajući odnos pojedinih struktura u državi prema policijskim službenicimai vojnicimaje ne samo opasnost po živote policajaca, vojnikai njihovih porodica već je i opasno kockanje sa bezbednošću građana i Republike Srbijeu celini. 

Svi zaposleni u MUP a posebno policijski službenicii vojnici, svojim prisustvom protestu pokazaće da su svesni da teret rešavanja svojih problema moraju da preuzmu na sebe jer ako se sami ne borimo i izborimo za bolji socijalno-radni status niko se drugi neće boriti da reši naše probleme.

 Predsednicima sindikata, organizatora skupa, iskreno želimo da istraju i hrabro podnesu sve montirane afere koje im se iznose u javnost te da budete prvi koji će istrajati i preseći sada već uhodani scenario za „odstrel“ poslodavcu neposlušnih i iskrenih sindikalnih boraca kao što su već uradili sa nekoliko sindikata u policiji i samim tim obespravili sindikalnu borbu primenom „diktature nad pravdom i pravom“ od strane tih kvazisindikalaca.

 Ukoliko procenite da je potrebno naše aktivno učešće u organizaciji i samom učešću na protest, stojimo Vam na raspolaganju onako kako Vi to odlučite.

x

Check Also

Policiju čeka novo povećanje plate, ovaj put 9%

             Beograd, 08.novembar 2018.godine. Zaposleni u javnom sektoru sledeće godine ...