Home » Vesti » Obaveštenja » Policija kreće u proteste. PSS organizator

Policija kreće u proteste. PSS organizator

Beograd, 21. februar 2019.godine. Jedan od dva reprezentativna sindikata u policiji, Policijski sindikat Srbije, obavestio je javnost da je doneo odluku da organizuje proteste. Predsednik ovog sindikata pozvao je svoje članstvo i zaposlene da uzmu aktivno učešće u protestu koji će se organizovati ispred svake policijske uprave u Srbiji.  Kao razlog za donošenje ovakve odluke, Policijski sindikat Srbije navodi sve veći pritisak i progon njihovih članova za šta optužuju državnu sekretarku Dijanu Hrkalović.

„Zbog učestalih napada na naše članove od strane starešina i vrha MUP Srbije, koji koristeći svoj položaj naređuju policajcima da se isčlane iz PSS inače će imati problema, primorani smo na ovaj korak. Kada pitamo te starešine zašto vrše toliki pritisak na naše članove, pravdaju se da su to naređenja od državne sekretarke Dijane Hrkalović“, naveo je u pisanoj izjavi predsednik sindikata Veljko Mijailović.

Kako je dodao Mijailović, njihovi članovi se prebacuju na niža radna mesta, a nova sistematizacija je obračun sa članovima sindikata, koja je praktično „odmazda nad svim poštenim policajcima, kojih je u stvari ogromna većina i koji su sprečeni da sprovode zakon“.

Mijailović je takođe naveo  i da od 2015. nisu imali nijedan sastanak sa ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem, što bi za njih kao reprezentativni i najveći sindikat u MUP Srbije trebalo da bude norma, kako bi rešavali probleme zaposlenih.

„Zato nemamo drugog izbora u ime naših 15.000 članova, već da ih pozovemo i izađemo na ulice da se izborimo za naša prava. Protestovaćemo prvo ispred policijskih uprava gde je najveći mobing i svuda gde smatramo da je neophodno zaštititi policajce i bezbednost građana“, kazao je Mijailović.

On je dodao da će protiv onih načelnika koji su najviše pretili i pritiskali članove sindikata, podneti krivične prijave Specijalnom tužilaštvu.

Iz tog sindikata navode da će se protesti organizovati ispred svake policijske uprave u Srbiji.

Vaš Novi policijsko sindikalni savez!!!

x

Check Also

Policija ostala bez jedinog pravog reprezentativnog sindikata

Beograd, 05. mart 2019.godine. Policajci u Srbiji danas su ostali bez jedinog pravog reprezentativnog sindikata. ...