Home » Vesti » Obaveštenja » Policijski sindikat Srbije odlazi sa građanima na proteste

Policijski sindikat Srbije odlazi sa građanima na proteste

Beograd, 07. mart 2019.godine. Posle odluke Ministarstva unutrašnjih poslova, da se jednom od dva reprezentativna sindikata u policiji, Policijskom sindikatu Srbije, na potpuno neuobičajen i po mnogima protivzakonit način oduzme status reprezentativnog sindikata, rukovodstvo sindikata donelo je odluku da se ovaj sindikat pridruži protestima “1 od 5 miliona”.

Kako su naveli u saopštenju, građani i policajci, svi pripadnici MUP Srbije, dužni su da se izbore za poštovanje zakona u Srbiji.

„Zajedno moramo da sprečimo da se zakoni krše upravo od onih koji su dužni da ih poštuju, kao što su pojedinci iz vrh MUP Srbije“, poručili su iz ovog sindikata.

Upravni odbor Policijskog sindikata Srbije takođe je doneo odluku, nakon protivzakonite odluke ministra Nebojše Stefanovića da se otme reprezentativnost, da od ponedeljka 11. marta 2019. godine započnu svakodnevne proteste ispred sedišta MUP na Novom Beogradu  u vremenu od 12.00 do 15.00 časova.

„Želimo na ovaj način da ukaženo na nepoštovanje zakona od strane vrha MUP Srbije i tražimo preispitivanje odluke da nam se uzme reprezentativnost, te da se ovo rešenje proglasi ništavnim. U ime gotovo 12.000 članova PSS dužni smo da se izborimo za njihovu odluku da poverenje pruže Policijskom sindikatu Srbije, kao organizaciji koja će se boriti za njihova radna i materijalna prava“, rekao je Veljko Mijailović, predsednik Policijskog sindikata Srbije.

Vaš Novi policijsko sindikalni savez-NPSS!!!

x

Check Also

“Ljudska prava u Srbiji 2018“-Zakon po radnike najnepovoljniji u poslednjih 60 godina.

Beograd, 22 februar 2019.godine. Beogradski centar za ljudska prava u godišnjem izveštaju za 2018. godinu ...