Home » Vesti » Obaveštenja » Policijski sindikat Srbije-PSS najavio novi protest

Policijski sindikat Srbije-PSS najavio novi protest

          Beograd, 04.april 2017.godine. Jedan od dva reprezentativna sindikata u policiji najavio je još jedan  protest. Ovaj put protest policije uz podršku vojske, odnosno uz podršku Vojog sindikata Srbije zakazan je za subotu  08.04.2017.godine sa početkom u 12.00 časova ispred zgrade Vlade R Srbije u Beogradu.

Posle nekoliko protesta koji je organizovao Sindikat vojske Srbije uz podršku Policijskog sindikata Srbije-PSS i još nekoliko policijskih sindikata, jedan od dva reprezentativna sindikata u policiji, Policijski sindikat Srbije-PSS ovaj put uz podršku Sindikata vojske Srbije, zakazao je novi protest. PSS je planirao da protest održi dana 08.04.2017.godine sa početkom u 12.00 časova ispred zgrade Vlade R Srbije u Beogradu.

PSS je za ovaj  protestni skup najavio da očekuju između 1.000 i 10.000 učesnika.

Kako stoji u prijavi skupa koji je ovaj sindikat prijavio u skladu sa članom 12. a u vezi člana 14. Zakona o javnom okupljanju, kao cilj održavanja skupa je poboljšanje teškog  socijalno i radno-pravnog položaja  zaposlenih u MUP-u.  Prijavu skupa pogledajte ovde

Takođe, u jednom od saopštenja za javnost i zaposlene, Policijski sindikat Srbije-PSS protestvovaće i iz razloga jer predstavnici MUP ne poštuju pojedine odredbe Posebnog kolektivnog ugovora za državne organe, konkretno u delu isplate solidarne pomoći. Saopštenje pogledajte ovde…

PSS i VSS organizuju protest posle pauze od dva meseca i završetka predsedničkih izbora koji su održani. Dane uoči izbora sindikati, prvenstveno PSS, NSP i NPSS uz podršku još nekih malih sindikata iz policije i njihovih lidera, iskoristili su da preko društvenih mreža jedni druge međusobno optuže za bavljenje politikom, pružanje političke podrške ili za javnu podršku jednoj od političkih partija uz objavljivanje fotografija sa predizbornih mitinga. Ti napadi su uglavnom bili usmereni na PSS koji su pratile afere i objave pojedinih „nezavisnih“ medija i tabloida po već oprobanom scenariju u poslednjih par godina.


          To je nešto što je najmanje bilo potrebno u vreme velikog nezadovoljstva radom i delovanjem sindikata u policiji. Ovakvim ponašanjem pojedini sindikati ostvaruju svoje zacrtane ciljeve a to su urušavanje sindikalne scene u MUP i dovođenje sindikalnih organizacija na ivicu nestanka.

          Sindikat je interesna organizacija zaposlenih i samim tim sindikat pripada zaposlenima, ne poslodavcu, bilo kojoj političkoj partiji ili bilo kom pojedincu koji stane na čelo te radničke organizacije.

                                                              Novi policijsko sindikalni savez!

x

Check Also

Policiju čeka novo povećanje plate, ovaj put 9%

             Beograd, 08.novembar 2018.godine. Zaposleni u javnom sektoru sledeće godine ...