Home » Vesti » Obaveštenja » Ponovo samo PSS ukazuje na probleme policije

Ponovo samo PSS ukazuje na probleme policije

          Beograd, 13.decembar 2017.godine. Nažalost, od bezbroj sindikata u policiji, u poslednjih godinu dana, na probleme policije ukazuje samo Policijski sindikat Srbije-PSS. Ovim svojim postupcima PSS dokazuje da je istinski radnički sindikat i da opravdava ono na šta su mu radnici ukazali poverenje a to je status reprezentativnog sindikata.

Prethodnih dana policija je veoma uspešno izvršila obezbeđenje još jednog javnog skupa, ovaj put fudbalske utakmice između Crvene Zvezde i Nemačkog Kelna.

Obezbeđenje još jednog javnog skupa po sebi ne nosi ništa neobično što se bar policije tiče. Nije više ni neobično to što se policajcima krše elementarna ljudska i radnička prava. Neobično je da samo PSS iznosi u javnost i traži rešavanje tih problema dok pojedini sindikati ne samo da javno hvale političku vrhušku MUP-a već i kako tajno tako i javno podržavaju političare koji sve više i više umanjuju radnička prava zaposlenih u policiji.

Naime, putovanje grupe policajaca iz Prijepolja odnosno vreme koje su proveli od trenutka polaska za Beograd do trenutka povratka u matičnu jedinicu trajalo je ni manje ni više no 23 sata. No, ako je i to kao normalna pojava prilikom angažovanja policijskih službenika, nije normalno sve ono što im se dešavalo i postupanje i odnos vrha MUP-a prema ovim policajcima.

Kako navodi Policijski sindikat Srbije-PSS u svom saopštenju za medije i javnost, policajci angažovani na obezbeđenju ove sportske manifestacije ne samo da su proveli 23 sata na angažovanju već niko nije na njih obratio pažnju da su ti isti policajci živa bića koja za tih 23 sata moraju da se hrane i koriste vodu, kao osnovno za život. Takođe, nikoga iz vrha MUP-a nije briga da li sa svojom mizernom dnevnicom od 150,oo dinara mogu da kupe dva sendviča i flašu vode?  Kako prenosi TV N1 u saopštenju PSS-a vidi se da je MUP te dnevnice policajaca predvideo samo da svi oni sakupe pare da plate putarinu, jer politički vrh MUP-a sa zadovoljstvom štedi na policajcima dok se državni sekretari MUP-a i ministar Stefanović bahate i rasipaju novac vozakajući se po zemlji i inostranstvu kako luksuznim vozilima tako i helikopterima.

I ovaj put kao i bezbroj puta u poslednjih godinu dana Policijski sindikat Srbije je pokazao svoju sindikalnu funkciju a to je sindikat u funkciji radnika ukazujući na probleme na koje nailaze policijski službenici obavljajući svoje svakodnevne poslove. Samo iznoseći probleme u javnost postoji realno očekivanje da se isti i reše.

Saopštenje PSS-a koje je prenela televizija N1 pogledajte ovde.

 

Vaš Novi policijsko sindikalni savez!

x

Check Also

Policiju čeka novo povećanje plate, ovaj put 9%

             Beograd, 08.novembar 2018.godine. Zaposleni u javnom sektoru sledeće godine ...