Home » Vesti » Obaveštenja » Povećanje plate policiji 10%…7%…6%…5%….ipak,čekamo šta kaže MMF!

Povećanje plate policiji 10%…7%…6%…5%….ipak,čekamo šta kaže MMF!

Beograd,14.septembar  2017.godine.Proteklih mesec dana u više navrata, ministri policije i vojske dr Nebojša Stefanović i Aleksandar Vulin kao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, u više navrata izjavili su da će plate zaposlenima u bezbednosnom sektoru odnosno pripadnicima BIA, policije i vojske biti osetno povećane a najmanje za 10%.

I dok su zaposleni već izvodili računice koliko će im najavljenih „najmanje 10%“ uvećati platu, pre dva dana dnevni list „Blic“ izneo je informaciju da zaposlenima u javnom sektoru neće biti povećane plate više od 6-7% a možda i manje, odnosno da bilo kakvo povećanje zavisi od toga koliko će odobriti MMF.

Kako je MUP na svojoj zvaničnoj internet stranici dana 06.09.2017.godine objavio, a što su preneli gotovo svi elektronski i štampani mediji, potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović, ministar odbrane Aleksandar Vulin i direktor Bezbednosno–informativne agencije Bratislav Gašić razgovarali su o unapređenju položaja svih pripadnika bezbednosnih službi i najavili da će sledeće godine zaposlenima u ovom sektoru plate biti povećane za 10 odsto.

Radovanje zaposlenih u bezbednosnim službama trajalo je kratko jer je dnevni list „Blic“ preneo da po njihovim saznanjima u krugovima bliskim MMF-u  zaposleni u javnom sektoru mogu da očekuju da će im od 1. januara 2018. godine plate biti veće u proseku za oko pet odsto.

Dalje u tekstu „Blic“ navodi da će najverovatnije plate policajcima, vojnicima, lekarima i prosvetarima biti povećane oko 6-7%, što naravno zavisi od volje i odobrenja misije MMF.

Pojedini sindikati u policiji jedva su dočekali da pohvale najave ministra Stefanovića o povećanju plate od 10%, dok su ostali nemi na pisanje dnevnog lica „Blic“ i najave da najverovatnije povećanje neće biti 10% već 6-7%.

Zaposlenima u MUP ostaje da redovno plaćaju članarinu sindikatima kako bi pojedinci uživali u nekim sportskim manifestacijama i da očekuju da se Vlada R Srbije i MMF smiluju i ponovo i ove godine kao i protekle daju na kašičicu povećanje plate, koje po mnogima i nije povećanje već realno vraćanje već oduzetog.

Da li su sindikati nezainteresovani ili nemaju snage da se uhvate u koštac sa poslodavcem i traže veće ali realnije povećanje plate, ostaje otvoreno pitanje koje muči gotovo sve zaposlene u MUP?

Vaš Novi policijsko sindikalni savez!!!

x

Check Also

Policiju čeka novo povećanje plate, ovaj put 9%

             Beograd, 08.novembar 2018.godine. Zaposleni u javnom sektoru sledeće godine ...