Home » Vesti » Obaveštenja » Problem PSS-a dobio internacionalne razmere. Srižu pritisci iz Evrope na Vladu R Srbije da poštuje zakone

Problem PSS-a dobio internacionalne razmere. Srižu pritisci iz Evrope na Vladu R Srbije da poštuje zakone

Beograd, 10. mart 2019.godine. Posle odluke Ministarstva unutrašnjih poslova, da se jednom od dva reprezentativna sindikata u Policiji, Policijskom sindikatu Srbije, na potpuno neuobičajen i po mnogima protivzakonit način oduzme status reprezentativnog sindikata, ovom sindikatu stigla je ogromna podrška kako iz zemlje tako i iz inostranstva.

Tokom jučerašnjeg dana PSS-u je stigla do sada najveća podrška. Podrška je stigla od strane Evropske policijske unije (EPU), organizacije koja okuplja oko 800.000 policajaca Evrope.

Pismo podrške koju je EPU uputio PSS prenosimo Vam u celini:

Policijskom sindikatu Srbije
predsedniku, Veljku Mijailoviću

u Holandiji, 09.marta, 2019.godine

Poštovani gospodine Mijailoviću, dragi Veljko,

Evropska policijska unija (EPU) se ne slaže sa načinom na koji se oduzima reprezentativnost Unije. Uvidom u rezoluciju i druge dokumente kojima se diskredituje vaša reprezentativnost, nedvosmisleno je jasno da Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije nije poštovalo domaće zakonodavstvo niti međunarodne konvencije, već da je delovalo na osnovu ličnih preferencija.

Osnovne vrijednosti na kojima počiva Europska unija su vladavina prava i sigurna, pravedna država koja poštuje zakon. Nažalost, zvanični akti Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, kao deo Vlade, ukazuju da vlasti u Rebulici Srbije još uvek nisu spremne za ravnopravno učešće u EU.

EPU pruža punu podršku Policijskom sindikatu Srbije u borbi za legitimno ponašanje države u procesu razmatranja reprezentativnosti sindikata.

U prilogu se nalazi pismo upućeno Vladi Republike Srbije u vezi sa nepridržavanjem nezakonitog postupanja Policijskog sindikata Srbije u procesu razmatranja njegove reprezentativnosti.

EPU će takođe informisati predstavnike vlasti Kraljevine Holandije i Evropskog parlamenta o nepoštovanju zakona od strane organa u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srbije.

Iskreno,

Gerrit van de Kamp
Predsednik Evropske policijske unije (EPU)

Vaš Novi policijsko sindikalni savez-NPSS!!!

x

Check Also

“Ljudska prava u Srbiji 2018“-Zakon po radnike najnepovoljniji u poslednjih 60 godina.

Beograd, 22 februar 2019.godine. Beogradski centar za ljudska prava u godišnjem izveštaju za 2018. godinu ...