Home » Vesti » Obaveštenja » PSS I VSS ne odustaju od protesta. Poslodavac pocinje sa represijom a sindikati i poslodavci iznose ozbiljne optužbe

PSS I VSS ne odustaju od protesta. Poslodavac pocinje sa represijom a sindikati i poslodavci iznose ozbiljne optužbe

          Beograd, 09.septembar 2017.godine. Dva najveća i najjača sindikata u oblasti bezbednosti,Policijski sindikat Srbije u policiji  i Vojni sindikat Srbije u vojsci ne odustaju od organizovanja opštenarodnog protesta. Protest je zakazan za 6.oktobar 2017.godine u Beogradu.

Od kada je VSS najavio održavanje protesta a PSS da će se priključiti i uzeti aktivno učešće u protestu, počele su obostrane optužbe, od strane poslodavca na račun sindikata a ni predstavnici sindikata ne ostaju dužni poslodavcu u optužbama i teškim rečima. Do sada se poslodavac pridržavao oprobane taktike a to je optužbe da se sindikati bave politikom kao i iznošenje i fabrikovanje afera uz pokušaj da „ubacivanjem“ svojih ljudi unutar rukovodstva sindikata, na oproban način preko svojih poltrona i sindikalnih izdajica smene predsednike ova dva sindikata i postave svoje poslušnike. Kako ovaj put taktika poslodavca koja je prošla u nekim sindikatima u policiji nije prošla u PSS i VSS čime su ova dva sindikata dokazala da su izuzetno stabilne i ozbiljne sindikalne organizacije, poslodavac, u ovom slučaju predstavnici Vojske Srbije posegli su za represijom.

            Kako piše današnji dnevni list „Kurir“ u tekstu pod naslovom „BRUKA: Predsedniku Vojnog sindikata skidaju čin!“,  u interju koji je dao portparol VSS Ninoslav Svilengaćin, po saznanju ovog sindikata za 12.decembar 2017.godine priprema se suđenje predsedniku Novici Antiću pod optužbom da se bavi politikom i da mu je Vojni sud u Nišu koji će mu i suditi, pripremio izricanje mere oduzimanje čina kako bi se na taj način stekli uslovi da se Antiću uruči raskid radnog odnosa. Svilengaćin takođe ističe da je „penzionisani general dobio zadatak da po svaku cenu uguši sindikat“.

Intervju koji je portparol VSS  Ninoslav Svilengaćin dao dnevnom listu „Kurir“ pročitajte na ovom linku.

 

Od kada je Policijski sindikat Srbije-PSS otpočeo niz protesta, kako kažu u ovom sindikatu „za poboljšanje statusa policije i vraćanje dostojanstva policajaca“, predstavnici poslodavca Ministarstva unutrašnjih poslova, kako direktno istupanjem prvenstveno državnih sekretata Dijane Hrkalović i Biljane Popović-Ivković, tako i indirektno preko određenih medija koji su više no očigledno pod dirigentskom palicom nekoga iz vrha MUP, na račun PSS i predsednika Veljka Mijailovića iznet je niz optužbi da se bavi politikom i da neracionalno troši novac od sindikalne članarine. Prilikom jednog od gostovanje novopostavljenog državnog sekretara Dijane Hrkalović televiziji „Pink“ gde je iznela niz optužbi na račun PSS i Mijailovića, i nazvala PSS „kvazipolicijski sindikat“ a Mijailovića „Neki Veljko Mihajlović, Mijailović…“, iz ovog sindikata najavili su podnošenje krivičnih prijava protih Hrkalović.

Gostovanje državnog sekretara Dijane Hrkalović u Jutarnjem programu TV Pink pogledajte na ovom linku ( o PSS i Veljku Mijailoviću pogledajte od 09.46 minuta)

Kako poslodavac ni u PSS kao i u VSS nisu uspeli da ubace svoje poslušnike i preuzmu sindikat, kao u slučaju nekih sindikata u policiji, a samim tim i unište i poslednju iskrenu sindikalnu borbu, PSS je nastavio sa iznošenjem ozbiljnih optužbi na rad MUP i pojedinaca u policiji.

U intervju koji je predsednik PSS Veljko Mijailović dao dnevnom listu „Danas“, u tekstu pod naslovom „Policija ne sme da hapsi ljude bliske režimu“, Mijailović iznosi ozbiljne optužbe na račun pojedinaca u MUP i navodi da u policiji ima mnogo korupcije i da je ogroman uticaj politike.

Intervju koji je predsednik PSS  Veljko Mijailović  dao dnevnom listu „Danas“ pročitajte na ovom linku.

          Ni ovaj put nema najave da će bilo koji od mnogobrojnih sindikata u policiji pružiti podršku i pridružiti se PSS i VSS prilikom organizacije protesta.

 Novi policijsko sindikalni savez!

x

Check Also

Policiju čeka novo povećanje plate, ovaj put 9%

             Beograd, 08.novembar 2018.godine. Zaposleni u javnom sektoru sledeće godine ...