Home » Vesti » Obaveštenja » Sindikalno pljuvanje po leđima policije

Sindikalno pljuvanje po leđima policije

           Beograd, 04.maj 2017.godine. Sada već uobičajeno, takozvani veliki sindikati u policiji u kojima prvenstveno prednjače reprezentativni PSS i NSP, poslednjih nekoliko meseci a po uzoru na političare i političke partije, napadaju jedni druge ne birajući reči a ni sredstva da taj svoj ili cilj poslodavca opravdaju.

           Poslednji u nizu je niz optužbi koje je tabloid „Srpski telegraf“ u tekstu pod naslovom „Branio radnike, ali iz kafane“ izneo na račun PSS i njihovog predsednika Veljka Mijailovića gde se pojavljuje i izjava presedavajućeg predsedništva NSP Velimir Lukić. Tekst iz tabloida „Srpski telegraf“ pojavio se na zvaničnoj internet stranici Nezavisnog sindikata policije-NSP. (objavu NSP pogledajte ovde…)

                Posle prvomajskog performansa nekih sindikata i obilaska policijskih službenika stacioniranih na teritoriji R Srbije prema R Bugarskoj od strane ministra Nebojiše Stefanovića zajedno sa predsedavajućim predsedništva NSP Velimirom Lukićem, tabloid „Srpski telegraf“ izneo je niz optužbi na račun predsednika PSS Veljka Mijailovića optužujući ga da je 1.maj. praznik rada dočekao u kafani umesto sa radnicima na ulici.

Kako su pojedini tabloidi poslednjih meseci iznosaili niz optužbi i kompromitujućeg materijala na račun Veljka Mijailovića, ni ovaj tekst nebi bio za čuđenje da se baš u tom tekstu nije pojavio komentar Velimira Lukića koji je, kako između ostalog izjavi „kad već Mijailović nije bio na terenu s kolegama, trebalo je da ide na protest“!!?? Naravno, na prvomajskom protestu nije bio prisutan ni jedan predstavnik velikog broja sindikata u policiji pa na kraju krajeva, zašto bi i Veljko Mijailović bio prisutan?

Očigledno da ova i slične izjave samo idu u prilog poslodavcu i onima kojima smeta častan, pošte i dobro plaćen policajac odnosno urušava se ionako ozbiljno urušen status policijskih službenika dok se nastavlja urušavanje sindikata kao organizacije i sindikalizma u celini. Ovakav odnos, odnosno narušavanje međuljudskih odnosa onih koji vode sindikalne organizacije prenosi se na teren preko sindikalnih jedinica i urušavanjem međuljudskih odnosa u moru sindikata dovodi do narušavanja međuljudskih odnosa u policiji.

Zar je malo političkih komentara i međusobnih optužbi policijskih sindikata uoči izbora no mora da se i po završetku izbornog ciklusa nastavi takva praksa?

Policajci nisu zaslužili ni ovakav odnos vođa dva reprezentativna sindikata a ni ovakve sindikate koje vode policajci koji su dolaskom u sindikalne fotelje zaboravili koliko je težak i odgovoran policijski posao istivremeno iziskujući dobre međusobne odnose policajaca u patroli koji nose glavni teret službe.

 

Novi policijsko sindikalni savez!!!

x

Check Also

Policiju čeka novo povećanje plate, ovaj put 9%

             Beograd, 08.novembar 2018.godine. Zaposleni u javnom sektoru sledeće godine ...