Home » Vesti » Obaveštenja » Stefanoviću, počeli su da napadaju i bivše policajce. Da li želiš da znaš zašto?

Stefanoviću, počeli su da napadaju i bivše policajce. Da li želiš da znaš zašto?

Beograd, 13.novembar 2017.godine. Kako javljaju mediji, juče je u popodnevnim satima, ispred svoje porodične kuće u ulici  Kumodraškoj 158a od strane tri NN lica pretučen bivši policajac Milan Trtica (60), koji je policijske poslove obavljao punih 20 godina u Beogradu i bio svedok mnogih događaja i sagovornik mnogima sa ove i one strane zakona.

Povodom tog incidenta Novi policijsko sindikalni savez uputio je pismo ministru Nebojši Stefanoviću od koga traži da pod hitno preduzme mere i radnje kako bi lica koja su nanela teške povrede bivšem policajcu bila što pre otkrivena i procesuirana.

Gospodine Stefanoviću, sada više nemožete da koristite odavno istrošene reči da je “napad na policajca napad na državu”. Kada ste zauzeli gotovo sve najjače funkcije bezbednosnih službi u državi, sa mesta potpredsednika Vlade Republike Srbije, ministra unutrašnjih poslova i sekretara Saveta za nacionalnu bezbednost itekako možete da utičete da policajac bude zaštićen od strane države, da napadači na policajce budu ošto kažnjeni i procesuirani i tako pokažete građanima da su i oni bezbedni i zaštićeni. Ovakvi i slični napadi na policajce sve više urušavaju ugled policijske profesije a građanima se upućuje poruka da nisu bezbedni i da svaki kriminalac može da napadne svakog građanina kada već skoro nekažnjeno napadaju policajce.

Kao prvo morate preduzeti sve mere i radnje i procesuirati svoje najbliže saradnike u MUP i to državne sekretare Biljanu Popović-Ivković, Dijahu Hrkalović i Milosava Miličkovića koji otvoreno i putem medija javno pozivaju na linč i likvidaciju policijskih službenika pod izgovorom veze sindikata i politike kao što je slučaj orkestriranih napada na Veljka Mijailovića i Momčila Vidojevića a potom da izvedete pred lice pravde i u skladu sa Zakonom procesuirate pojedine starešine na terenu koji po uzoru na državne sekretare vrše progon časnih i poštenih policijskih službenika pokretanjem montiranih disciplinskih postupaka i vršenjem pritisaka koji dovode do odlaska policajaca iz uniforme.

Gospodine Stefanoviću, ono što primenjujete za pojedine policijske službenike a to je vršenjem pritisaka na tužilaštvo da se pokreću krivični postupci prema onima koji Vam otvoreno kažu nešto što nije po Vašoj političkoj volji, pozivamo Vas da takav pritisak izvršite i prilikom procesuiranja lica koja napadnu i nanesu telesne povrede policajcima.

U ovom slučaju napadnut je bivši policajac što je samo potvrda one čuvene „jednom policajac-uvek policajac“. U proteklom periodu dok ste Vi ministar unutrašnjih poslova napadnuti su mnogi policajci. Setite se da ste policijsku profesiju sveli na najnižu družtvenu lestvicu i na prosjački štap jer ste za Vašeg mandata samo policajcima tri puta smanjivali primanja, umanjenjem popularne „desetke“, smanjenjem plate za 10%, smanjenjem penzije za 10% svakom policajcu koji ode u penziju, proterali ste,  javno prozivate na progon i linč svakog  policajca koji ne deli Vaša politička mišljenja i ko pokuša da Vam ukaže na greške. Analizirajte i zatražite od Vaših saradnika da Vam dostave koliko je policijskih službenika napustilo policijski posao od trenutka kada ste zajedno sa Vašom političkom elitom zauzeli Ministarstvo unutrašnjih poslova. Brojka je poražavajuća i veoma opasna po bezbednost građana.

Što je mnogo, mnogo je.

Vaš Novi policijsko sindikalni savez

x

Check Also

Policiju čeka novo povećanje plate, ovaj put 9%

             Beograd, 08.novembar 2018.godine. Zaposleni u javnom sektoru sledeće godine ...