Home » Vesti » Obaveštenja » Stigla nova vozila za policiju!

Stigla nova vozila za policiju!

Beograd,16.septembar  2017.godine.Danas će, uz prigodnu svečanost i „paradu“ policija dobiti novih oko 780 patrolnih vozila. Vozila su prizvođača „Škoda“, tipa „Rapid“ i biće podeljena policijskim upravama i to saobraćajnoj policiji i policiji opšte nadležnosti.

            Ovo je deo od ukupno oko 1.200 vozila koliko je MUP planirao da nabavi  za opremanje   i efikasnije funkcionisanje patrola policije.

            Jedan od gorućih problema na terenu i otežavanjeu što efikasnijem radu policije je i neadekvatna i zastarela oprema pa samim tim i nedostatak vozila ili korišćenje vozila koja su dotrajala, pohabana ili su starija po 10,15 pa i više godina. Ovom podelom vozila policajcima će se umnogome olakšati efikasnije funkcionisanje i kvalitenije obavljanje policijskih poslova dok će građani biti sigurniji da će patrola policije efikasnije delovati u zaštiti građana odnosno u što uspešnijem održavanju stabilnog javnog reda i mira i sprečavanje izvršenja krivičnih dela kao i hvatanje i procesuiranje eventualnih izvršilaca KD-a.

Za pohvalu je što su ovaj put sva vozila sa policijskim obeležjima te su tako sva planirana za izvršenje policijskih poslova odnosno za patrole policije kao direktne izvršioce.

Nažalost, po izveštajima sa terena koje dobijamo kako od policijskih službenika tako i od rukovodioca organizacionih jedinica i građana, najveći problem je nedostatak ljudstva, direktnih izvršilaca, stvarni i realni nedostatak policajaca koji, što zbog malog broja a što zbog vanrednih obezbeđenja raznih skupova nemogu da pokriju teren prema očekivanju i potrebama građana.

Svečanost povodom podele vozila održaće se danas sa početkom u 12.oo časova ispred Palate Srbija u Beogradu.

Danas će biti podeljeno ukupno 780 vozila i to 250 stanicama saobraćajne policije i 530 policiji opšte nadležnosti. Od tog broja najviše će dobiti PU za grad Beograd i to 52 policiji opšte nadležnosti a 55 saobraćajnoj policiji, potom Novi sad 36+18, Niš 32+11, Kragujevac 22+12. Vozila će dobiti svih 27 policijskih uprava.

Nadamo se da ovaj put neće, na štetu patrola na terenu i bezbednosti građana, deo vozila ostati na korišćenje političkim likovima pri kabinetu ministra ili pojedinim sindikatima u znak zahvalnosti za pružanje političke podrške  ministru i odlaske na mitinge političkih partija kao što je bio slučaj u prethodnom periodu.

 

Vaš Novi policijsko sindikalni savez!!!

x

Check Also

Policiju čeka novo povećanje plate, ovaj put 9%

             Beograd, 08.novembar 2018.godine. Zaposleni u javnom sektoru sledeće godine ...