Home » Vesti » Saopštenja » Zašto Vlada i MUP i dalje kriju od građana postupak nabavke vozila „Škoda“?

Zašto Vlada i MUP i dalje kriju od građana postupak nabavke vozila „Škoda“?

Beograd, 30.novembar 2017.godine.  Prošlo je tačno 75 dana od kada je MUP uz neviđenu predstavu za javnost podelio 710 vozila i 70 dana od kada je sindikat tražio da se dostavi i javnosti obrazloži postupak nabavke više stotina vozila marke „Škoda-Rapid“. Do dana danšnjeg  građani Srbije i zaposleni u MUP nisu dobili odgovor.

            U međuvremenu se pojavljuju informacije u medijima da je u nabavci vozila bio uključen visoki funkcioner SNS dok je  predsednik sindikata Momčilo Vidojević samo 6 dana nakon upućivanja zahteva za dostavljanje informacija u vezi postupka nabavke vozila dobio otkaz iz policije

            Iako su pojedini mediji u više navrata pokušali da dobiju informaciju u vezi nabavke vozila kako od strane predstavnika MUP-a tako i od predstavnika Vlade R Srbije, dobili su samo šture, nepotpune i oprečne odgovore i to od državnog sekretara Milosava Miličkovića u ime MUP-a i Ane Brnabić, premijerke R Srbije.

Internet portal Insajder i dalje se bavi nabavkom ovih vozila pa su novinari ove redakcije došli do podataka da je čak jedan visoki fukcioner vladajuće SNS uključen u nabavku ovih vozila.

Pisanja i istraživanje novinara internet portala „Insajder“ od 29.11.2017.godine možete pogledati ovde pod naslovom „Nabavka 710 „škoda“ i dalje tajna: Funkcioner SNS-a učestvovao u nabavci? i „Šta je sve sporno u tajnoj nabavci 710 „škoda“ za policiju“.

            Prema zvaničnom cenovniku sa sajta www.skoda-auto.rs cena ovih vozila sa benzinskim motorom kreće se od 13.560,oo do 18.504,oo eura. Kako još uvek nemožemo da dobijemo zvanične podatke koji tip vozila je kupljen i po kojoj ceni, uzimanjem proseka od 16.032,oo eura, za nabavku ovih vozila je utrošeno oko 12.000.000,oo eura. Da li građani Srbije treba da znaju kuda je otišlo tih 12 miliona eura dok odvajaju iz svog džepa za plaćanje poreza ili zaposleni u MUP kojima je iz džepa uzeto oko 150 miliona eura od plata od kako je ministar Nebojiša Stefanović, presudite sami?

Kako vreme odmiče a predstavnici Vlade R Srbije i MUP-a ćute, javlja se sve veća sumnja u regularnost nabavke preko 700 vozila marke „Škoda“ tipa „Rapid“ sa ozbiljnim sumnjama u koruptivne aktivnosti.

Jedno je samo sigurno, doćiće vreme kada će se ove i slične aktivnosti i nabavke ispitati a neko ozbiljno odgovarati ukoliko se utvrdi bilo koji vid zloupotrebe.

Vaš Novi policijsko sindikalni savez!!!

x

Check Also

Lekar, pekar, apotekar…ili policijska akademija! Šta se vrednuje u MUP?

Beograd, 16.januar 2017.godine.Podstaknuti jednim tekstom, tačnije otvorenim pismom koje prethodnih dana kruži društvenim mrežama, a ...